tisdag 25 oktober 2016

Pingu-paj


Wow, vilket långt uppehåll det har varit på bloggen nu. Jag har precis börjat på mitt första lärarjobb och det har varit hektiskt, minst sagt. Det har inte varit mycket bakning, men förra helgen fyllde min systerson Manfred 2 år! Jag och min sambo åkte upp för att fira under helgen och jag bakade tårta, såklart.

Tårtan bestod av chokladbottnar, fylld med vit chokladmousse och blåbärsmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med marsipan, gumpaste, rice krispies treat och florsocker.



Först var tanken att jag skulle göra en tårta med traktortema. Jag gjorde då den chokladiga tårtan (som skulle se ut som jord sedan) och stoppade i frysen. Då kom min syster på att Pingu kanske var ännu mer passande, så jag tvärbytte hur tårtan skulle se ut och satte mig för att pilla ihop en igloo och Pingu. Igloon är gjord av rice krispies treat täckt med marsipan och Pingu är helt i gumpaste. Pingu ligger och gör snöänglar.



Manfred kallade tårtan för paj, vilket gav upphov till namnet "Pingu-paj". Säg det högt några gånger så märker du hur catchy det är!