måndag 6 oktober 2014

Mina tårtor - Mammas spritsade tårta

Jag tänkte som sagt inleda den här bloggen med att visa min utveckling vad det gäller att göra tårtor genom att visa de jag gjort hittills och berätta lite kort om hur det gick att göra dem. Det här är inlägget om den andra tårtan jag gjorde.

Det dröjde ända till augusti år 2013 innan jag gjorde en till tårta (även om jag naturligtvis bakade annat under den tiden). Efter katastrofen med min födelsedagstårta kände jag mig tveksam till att ge mig i kast med det hela igen. Men jag fortsatte läsa bakbloggar, och till slut kunde jag inte motså att försöka en gång till. 
När min mamma skulle fylla år frågade jag om hon ville att jag skulle göra en tårta, vilket hon tackade ja till. Hon gav mig i princip fria tyglar, men ville ha fräscha smaker. Jag ville denna gång prova att spritsa tårtan istället för att täcka den. Jag bestämde mig för vaniljbottnar, fylld med drottningsylt och turkisk yoghurt-frosting och spritsad med marängsmörkräm. På slutet blev det också att jag slängde på lite blåbär. Förutom att bottnarna blev lite platta så gick faktiskt denna bakning ganska smärtfritt. Det berodde förmodligen till stor del på att mamma fanns nära till hands med kunskap och lugnande ord i och för sig... Det enda som egentligen gick lite snett var att marängsmörkrämen inte vispades tillräckligt länge, så den hade en eftersmak av smör och att mamma inte hade någon rund sprits som var min plan från början. Men det blev effektfullt med stjärntyll också. 
Vad lärde jag mig? Planera! Det är en mycket bra idé att tänka igenom alla ingridienser och verktyg som kommer att behövas och kolla så att de verkligen finns hemma. En annan sak jag lärde mig är att marängsmörkräm är underbart, men riktigt jobbigt att göra utan en bakmaskin som kan vispa åt en. 
4 kommentarer:

 1. Smakade smör och smakade smör, den var både fin och god som den var tyckte jag.

  SvaraRadera
 2. Tur man slösurfar emellanåt så det går att upptäcka dina projekt! :-D Kul, keep up the tasty work ziz!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska försöka uppdatera regelbundet på åtminstone den här bloggen! ;)

   Radera