Det dröjde ända till augusti år 2013 innan jag gjorde en till tårta (även om jag naturligtvis bakade annat under den tiden). Efter katastrofen med min födelsedagstårta kände jag mig tveksam till att ge mig i kast med det hela igen. Men jag fortsatte läsa bakbloggar, och till slut kunde jag inte motså att försöka en gång till.
Förutom att bottnarna blev lite platta så gick faktiskt denna bakning ganska smärtfritt. Det berodde förmodligen till stor del på att mamma fanns nära till hands med kunskap och lugnande ord i och för sig... Det enda som egentligen gick lite snett var att marängsmörkrämen inte vispades tillräckligt länge, så den hade en eftersmak av smör och att mamma inte hade någon rund sprits som var min plan från början. Men det blev effektfullt med stjärntyll också.
Vad lärde jag mig? Planera! Det är en mycket bra idé att tänka igenom alla ingridienser och verktyg som kommer att behövas och kolla så att de verkligen finns hemma. En annan sak jag lärde mig är att marängsmörkräm är underbart, men riktigt jobbigt att göra utan en bakmaskin som kan vispa åt en.
Smakade smör och smakade smör, den var både fin och god som den var tyckte jag.
SvaraRaderaVad bra! :)
RaderaTur man slösurfar emellanåt så det går att upptäcka dina projekt! :-D Kul, keep up the tasty work ziz!
SvaraRaderaJa, ska försöka uppdatera regelbundet på åtminstone den här bloggen! ;)
Radera