tisdag 27 januari 2015

Mina tårtor - Manchester United

Efter en liten julledighet ska jag nu börja uppdatera bloggen igen. Kör därför vidare med att visa de tårtor jag gjort hittills!

Det var bestämt sedan länge att när min klasskompis Albin fyllde år skulle jag göra en tårta till honom, men hur den skulle se ut hade ändrats många gånger. Till slut bestämde han sig för Manchester United-tema. Jag som är helt tappad bakom en vagn vad det gäller alla typer av sport kände mig lite lätt svettig inför denna uppgift. Men efter mycket undersökande på Pinterest bestämde jag mig för att prova en rundad tårta och göra den till en halv boll.Det blev chokladbottnar, fylld med hallonmousse och kaffe- och likörfrosting, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt sockerpasta och dekorerad med sockerpasta och gumpaste.

Jag bakade bottnarna som vanligt i en springform. Första omgången blev lite undergräddad och därför inte såpass hög som den behövde vara och jag fick göra en till omgång, men till slut fick jag till det antal bottnar jag behövde. Sedan lade jag bottnarna i en stor skål med rätt rundning med fyllningarna emellan. Sedan fick skålen stå i kylskåpet över natten för att sätta sig.Dagen efter vände jag upp tårtan på ett fat och spacklade den. Att täcka med sockerpasta var faktiskt lättare på en rundad tårta än en vanlig, då det inte blev lika mycket veck. Efter det ritade jag upp en hexagon på ett bakplåtspapper och använde mallen för att skära ut svartfärgad sockerpasta. Sedan lade jag på en av de svara bitarna och använde en kniv för att göra de vita rutorna. Tyvärr, eftersom tårtan inte var helt jämn och inte heller hexagonen, så matchade inte rutorna hela vägen ner. Jag fick göra några ändringar i mönstret och bestämde en sida som skulle vara baksidan... Därefter skar jag ut svarta hexagoner och fäste dem vid tårtan med lite vatten. Nu i efterhand borde jag inte ha blivit så upphängd vid hur andra tårtmakare gått till väga och ritat upp mönstret själv.När jag var klar med själva "bollen" tyckte jag att det ändå saknades något. Jag gjorde därför grunden till Manchester Uniteds logga. När jag började göra detaljerna till den insåg jag dock att det var över min förmåga. Det fick istället bli platsen för Albins grattishälsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar