Det var vaniljbottnar, fylld med hallonmousse och vit chokladmousse, spacklad med marängsmörkräm, dekorerad med kokos, kristyr och strössel (både silverkulor i mönstret till snöflingan och små snöflingor strödda över hela toppen).
Snöflingan spritsade jag på efter eget huvud och kom på designen när jag höll på. Kanske hade jag kunnat göra något mer avancerat om jag planerat på förhand, men just då kändes det lättare att anpassa sig efter tårtans form på frihand.
Snöflingan spritsade jag på efter eget huvud och kom på designen när jag höll på. Kanske hade jag kunnat göra något mer avancerat om jag planerat på förhand, men just då kändes det lättare att anpassa sig efter tårtans form på frihand.
Förutom att bakningen blev något tidspressad gick det bra. Det känns alltid lite avigt att baka i någon annans kök, men med lite hjälp går det fint ändå. Jag blev riktigt nöjd med tårtan, speciellt i och med att dekorationen var relativt enkel att utföra men ändå blev effektfull. En vintrig, frostig tårta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar