fredag 23 oktober 2015

Matildas hösttårta

Förra måndagen fyllde min vän Matilda år. Jag ville såklart göra en tårta till henne och fick ganska fria händer. Hon tycker mycket om naturen, och att det är så mycket färger just nu, så därför fick det bli en hösttårta.

Det var vaniljbottnar, fyllda med hallonmousse och mjölkchokladfluff, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med gumpaste.


I och med att jag helgen innan hennes födelsedag var hos min syster (och bakade Manfreds tårta) så ville jag göra så mycket av förberedelserna som möjligt veckan innan. Jag gjorde därför bottnar och fyllning och frös in. Tanken var att jag också skulle hinna göra löv med mera, men det hanns inte med. Det gick bra ändå!


"Jorden" är gjord av smulad chokladkaka (eller ja, kladdkaka som fick vara i ugnen lite länge). Löven är pudrade med guldskimmer, men det syns inte så bra på bilderna. Tyvärr blev inte kanterna så släta som jag velat utan veckade sig runt kanten av tårtan. Jag får skylla på att jag ännu inte är så van vid att täcka med marsipan och att det var en ovanligt hög och liten tårta.


Matilda är både fotograf och syr barnkläder. Bland annat har hon nyligen fotat mig och min pojkvän Joakim (som hon just lagt upp på sin alldeles nya blogg), och jag har också vid olika tillfällen beställt barnkläder av henne, så jag kan skriva under på hur duktig hon är! Om du är intresserad av hennes arbete kan du kika in på någon av dessa länkar:
http://www.matildaholmqvist.se/
https://matildaholmqvist.wordpress.com/

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för den fantastiska tårtan Maja! <3 Och även stort tack för din fina text i slutet av inlägget, det värmer verkligen! Kram till dig vännen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite så! <3 Och tack igen till dig för de vackra fotona av oss :) Kram!

      Radera