måndag 12 juni 2017

Läsutmaning


På onsdag ska jag ha min första skolavslutning som lärare. Under vårterminen har min klass haft en läsutmaning. Som belöning för att de klarat denna utmaning fick de idag en överraskning av mig - en boktårta!


Tårtan bestod av vaniljbottnar, fylld med chokladfluff och grädde med färska hallon, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med sugarpaste och dekorerad med choklad och ätbar guldfärg. Hela tårtan är laktosfri. Jag gjorde tårtan på samma sätt som jag gjorde min egen boktårta. Det gick lite bättre denna gång, men jag tycker fortfarande att de är svårt att få till alla detaljer snyggt.



På våren har min klass arbetat med att fokusera på bra saker, representerat av en sol, och släppa negativa, mindre saker. Både på grund av det och att det passar inför sommarlovet gjorde jag en guldig sol på framsidan av "boken".



Jag fick en ny, fyrkantig springform av mamma när jag var hemma senast. Jag ville prova den, och det här var det perfekta tillfället. Dock blev det ju en rätt rejäl tårta av det... Men barnen var glada och nöjda när de gick hem!


2 kommentarer: