söndag 23 juli 2017

Lovebirds


Denna vecka har jag bakat bröllopstårtor åt Melina och Jim som gifte sig igår. Deras önskemål var att tårtan inte skulle täckas med marsipan eller sockerpasta samt att de nämnde att deras temafärger på dekorationer var vitt, guld och skogsgrönt. Eftersom Melina gillar choklad ville hon att tårtorna skulle smaka därefter.


Tårtorna bestod av chokladbottnar, fyllda med vit chokladmousse och hallonmousse, spacklade med vaniljsmörkräm, täckta med marängsmörkräm och dekorerade med gumpaste.


Jag använde för första gången agar agar till fyllningarna istället för gelatin. Det var spännande, men tror jag kommer behöva experimentera mycket mer med det för att vi ska bli vänner.


I och med att bröllopets dekorationer skulle ha inspiration av skogen så kom jag på idén att ha två kärleksfåglar - lovebirds - på en av tårtorna, ungefär som ett brudpar på en traditionell tårta. Jag sökte runt efter lite bilder på Pinterest och hittade mycket söta fåglar med hjärtfjädrar som jag gjorde om i min egen version.


I övrigt dekorerade jag med rosor, blad och hjärtan. Några av rosorna är pudrade med guldskimmer, vilket tyvärr inte syns så tydligt på bilderna.4 kommentarer:

 1. Dom var supersnygga och jättegoda, tack så mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni blev nöjda! :) Hoppas er dag blev precis som ni ville ha den :)

   Radera
 2. I verkligheten syntes guldglittret snyggt. Så fina och kunden ser ut att vara nöjd också. Fantastiska du 👍👏

  SvaraRadera