fredag 25 mars 2016

Pappa pensionär

I måndags fyllde min pappa 65 år (och går i pension alldeles snart!) och min systerson 9 år. Jag var hemma hos mina föräldrar över helgen för att kunna fira dem båda och baka en varsin tårta. Jag börjar med att lägga upp pappas tårta här eftersom vi firade honom på söndagen och systersonen på måndagen.I och med att pappa delar födelsedag med sitt barnbarn så brukar han inte firas så mycket. Även i år firade han en dag tidigt. Men eftersom det var en lite speciell födelsedag för honom ville jag göra en tårta som var bara hans och som var lite vuxnare. Det blev till slut en med öl, likör, kaffe och massor med choklad. Tårtan bestod av chokladbottnar med Guinness, fylld med vit chokladmousse och mörk chokladmousse med kaffe, täckt med Baileysfrosting och dekorerad med choklad och chokladmaränger.


Från början var tanken att Baileysfrostingen enbart skulle vara ovanpå tårtan och droppa ner längs kanterna. När jag provgjorde den hemma var den nämligen väldigt lös. När jag gjorde den till tårtan blev den dock mycket fluffig, vilket väl ska ses som att den blev lyckad. Men det gjorde ju att mina planer fick ändras lite. Jag blev dock riktigt nöjd på slutet, då jag fick tillfälle att testa att spackla så att spateltagen syns vilket jag tycker är riktigt snyggt!


Pensionären var mycket nöjd med både utseende och smak. Men han kommenterade att det var svårt att ta en lagom bit då den var så hög...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar