tisdag 10 maj 2016

Åsas möhippa

I sommar ska min syster Åsa gifta sig och igår var det dags för möhippa, som hölls här i Hudiksvallsområdet nu när Åsa, hennes son och och jag var hemma och hälsade på våra föräldrar. Jag gjorde naturligtvis en tårta till detta. Det var roligt att få ett tillfälle att bara fokusera på Åsas favoritsaker. Det var lite svårt att göra den i hemlighet under veckan i och med att vi bodde i samma hushåll, så lögnen fick bli att en kollega till mamma beställt den. Det gjorde att jag ändå valde bort att göra vissa saker som skulle varit i Åsas stil.


Tårtan bestod av vaniljbottnar, fylld med mörk chokladfluff och blåärsmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med sockerpasta och dekorerad med gumpaste.


Åsas absoluta favoritfärg är rosa, så såklart var tårtan tvungen att vara riktigt, riktigt rosa. Även bottnarna var färgade i ombre-effekt, det vill säga från mörkrosa till ljusrosa. Detta syntes tyvärr inte jättetydligt då bottnarna sugit åt sig så mycket av fyllningarna. Dekorationen blev vita rosor, som är Åsas favoritblommor, plus en grön. Detta för att hon alltid gillat att ha något som bryter av och sticker ut. Till exempel när hon var yngre och gjorde armband så hade hon alltid en pärla i en udda färg. Silverkulorna fick representera hennes glittriga och glammiga sida.


Jag hoppas och tror att tårtan blev uppskattad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar