lördag 19 september 2015

Mina tårtor - Ullas tårta

En kort tid efter det att jag gjort mammas födelsedagstårta var det en kollega till min sambo Joakim som ville ha en likadan tårta. Jag hade dock ingen vit marsipan kvar, och tyckte för övrigt att det kändes lite tråkigt att hon inte skulle få en originell tårta. Så det blev lite färg- och layoutändringar, och till slut blev jag nöjd.


Eftersom önskemålet var lätta och fräscha smaker blev det vaniljbottnar, fylld med lemoncurdgrädde och passionsfruktsmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med marsipan, sockerpasta, gumpaste och några få strösselkulor. Tyvärr var det här en av sommarens sällsynta varma dagar. Det var extremt varmt hela tiden då jag höll på med tårtan, vilket inte är idealt direkt. Tillslut lyckades jag i alla fall få ihop den, och höll tummarna för att den skulle hålla under transporten.1 kommentar:

  1. Hej Maja! Kom att tänka på dig när jag såg en vinjett om tårttävling på tv 4. Har ännu inte smakat nån godare eller sett nån finare än "min" tårta som du gjorde. Hoppas du fortfarande hinner baka. Hälsa Joakim och ni får ha de så gott! Kram från Ulla E i Bjuråker

    SvaraRadera