måndag 9 november 2015

Tårtbotten

Här kommer det recept på vaniljbotten som jag alltid använder. Kommer ärligt inte ihåg var jag hittade receptet från början. Tycker det blir fina, luftiga, höga och raka bottnar av det här!


 Tårtbotten
Cirka 3 färdigskurna bottnar

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Eventuellt lite kardemumma

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggblandningen.

4. Smöra och bröa botten av en springform. Tryck ut små klickar smör längs kanterna av springformen. Använd smöret för att fästa en "krage" av bakplåtspapper i formen. Detta för att bottnarna kan resa sig över kanten på springformen.





5. Häll i smeten i formen och grädda i 40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp bottnarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar